Uitgaand van mijn eigen minimalistische landschappen, die ik digitaal creëer, ben ik een tijde geleden begonnen met het experimenteren met abstract-minimalistische landschappen op doek. Bij het zoeken van witte acrylverf greep ik ernaast en had ineens een bakje modelling pasta in handen. Ik dacht, hoezo niet, en smeerde een beetje op het doek, om er vervolgens met een kleine tandspatel weer iets van weg te halen. Het effect deed me denken aan de zon, en dat was het start van een reeks experimenten.

Het plaatje hieronder is een van de doeken, die ik tot nu toe gedaan heb. Ik verbind hier dus elementen, die ik ook in mijn minimalistische landschappen gebruik, met veel textuur door het gebruik van modelling pasta. Het is trouwens best veel werk, maar heel erg leuk.  Het kleine landschap is gemaakt op canvasboard, ca. 24 x 30 cm. De plant is geïnspireerd van de vele wilde veldbloemen, die aan het einde van de zomer geen bloembladeren meer hebben, maar alleen nog zaaddoosjes.

Abstract minimalist landscape on canvas 1
Abstract minimalist landscape on canvas 1 close-up