Deze week heb ik aan twee heel verschillende illustraties gewerkt. De eerste is een simplistisch, minimalistisch-abstract landschap met een meer en bergen ’s nachts bij volle maan. De maan werpt zijn mystieke licht op het wateroppervlak, dat lichte golfbewegingen vertoont. De maan heb ik hier (alweer) een lichtgele kleur gegeven omdat deze zo mooi contrasteert met het blauw en violet van het landschap.

De tweede illustratie is gemaakt op verzoek van een klant. Zij had er een van mijn vrouw-met-hoed-tekeningen ontdekt en vroeg of ik deze kon uitbreiden naar “vrouw met hoed en wijnglas”. Dat vond ik een geweldig idee, en van de verschillende schetsen vond de klant deze variant het mooist. De anderen zal ik in de toekomst zeker gebruiken en ook het hele onderwerp nog verder uitdiepen. Overigens waren ook de kleuren naar wens van de klant. Ze doen me sterk denken aan zonlicht in de zomer, misschien een formeel feest in de tuin op een vroege zomeravond. Wat denk jij?

►►► Vind je de illustratie van de vrouw met wijnglas leuk, maar passen de kleuren niet goed bij je interieur of overige decoratie? Stuur dan een bericht, wellicht kan ik de kleuren aanpassen aan je wensen!