Een paar weken geleden ben ik door Werk aan de Muur gevraagd, om deel te nemen een een design-wedstrijd. De reden: Werk aan de Muur viert de 10e verjaardag dit jaar, en er zijn het hele jaar door verschillende acties. Een daarvan is een samenwerking met MyMuesli.com.

Met muesli is elk ontbijt een feest

MyMuesli biedt de mooie mogelijkheid om zijn eigen favoriete ontbijtgranen-mix met noten en fruit samen te stellen. Verpakt worden de muesli-mixen in leuke en handige kokers. De actie van Werk aan de Muur was dus, om een design voor een van de kokers te creëren, met het thema “feest” en passend natuurlijk bij MyMuesli.

De finale stemronde

Uit alle inzendingen hebben Werk aan de Muur en MyMuesli de 6 beste designs gekozen, en één daarvan is het mijne!! Drie van de zes finalisten worden gekozen en de designs worden op kokers geprint en zijn dan via MyMuesli verkrijgbaar.

Vanaf vandaag t/m woensdag is er elke dag vanaf 4 uur ’s middags een stemronde op de Instagram-accounts van Werk aan de Muur en MyMuesli. Kijk naar hun stories! 

♥ Doe je ook me en stem jij op mij? ♥

Mijn design

Garden party in summer design for MyMuesli packaging

Het idee van mijn design was “Tuinfeest in de zomer”. Bij het bekijken van de website van MyMuesli en de mooie keuze van verschillende soorten fruit, moest ik spontaan aan de moestuin van mijn oma denken. Zij had heel veel verschillende soorten groenten en fruit, waaronder mijn favorieten aardbeien en rode bessen. Deze herinnering leidde dus tot het thema “tuin” en in combinatie met het thema “feest” dus een tuinfeest.

 

Een tuin is natuurlijk niet altijd alleen maar groenten en fruit, maar ook bloemen. Dus heb ik bloemen getekend met de vormen van de muesli-ingrediënten, zoals kersen en bramen, maar ook nootjes en zaadjes. Tegelijkertijd wilde ik een associatie bereiken met opstijgende ballonnen, omdat deze wel zo feestelijk zijn. Om het idee van “feest” nog duidelijker te maken, heb ik de tuin bovendien met slingers gedecoreerd.

 

De kleuren zijn trouwens afgeleid van fruit en van de meer pastel-achtige kleuren in de ochtend op een warme zomerdag. Het geel en wit – dat bij de print op de kokers veranderd wordt in goud en zilver – symboliseert het zonlicht, dat hier en daar door de bloemen glinstert.