Thema en stijl

Ik schilder en illustreer voornamelijk landschappen en stillevens, omdat ik met deze twee onderwerpen zowel mijn fascinatie voor vormen en kleuren als mijn liefde voor planten in het algemeen en bloemen in het bijzonder kan uiten. Mijn stijl is realistisch in verschillende gradaties van minimalisme en abstractie. Ik streef ernaar om me te concentreren op de essentie van een scène en alleen aspecten te illustreren die deze essentie uitdrukken.

Inspiratie

De natuur om me heen is mijn grootste inspiratiebron. Kleuren en vormen, licht en schaduw fascineren mij eindeloos. Een kleurencombinatie, bepaalde formaties, een bloem, een zonsondergang – dit alles kan het begin zijn van een nieuwe illustratie.

Medium

Na vele jaren met traditionele media te hebben gewerkt – voornamelijk acrylverf, pastelkrijt, aquarel – schilder en teken ik nu bijna uitsluitend digitaal. De belangrijkste reden hiervoor is: ik geniet ervan. Ik waardeer ook dat het al met al milieu- en klimaatvriendelijker is (geen papier, geen verf die het grondwater vervuilt, enz.).

Belangrijkste aspecten

Met mijn kunst wil ik duidelijk maken dat er vaak maar een paar elementen en kleuren nodig zijn om een ​​tafereel uit te beelden en een bepaalde sfeer/indruk te creëren. Zo kan een herfstlandschap met slechts enkele organische vormen en de lijntekening van een eikenblad volstaan. De organische vormen vertegenwoordigen de verschillende aspecten van het landschap, zoals “aarde” en “zon”. De gebruikte typische herfstkleuren ronden de indruk af.

Maar mijn kunst moet vooral kamers verfraaien, aangename gevoelens oproepen en interessante gesprekken stimuleren.

Kunst kopen

Mijn werken zijn beschikbaar als prints op doek (voor binnen of buiten), op HD metaal, aluminium of acrylglas, als poster, ingelijst, in rond formaat en als behang via Werk aan de Muur, dé print-on-demand-service van Nederland!

Bovendien zijn de meeste van mijn werken ook via RedBubble te verkrijgen.