Over mij

Ik ben een beeldend kunstenaar en hou ervan om schilderijen te maken, die niet alleen mooi zijn, maar ook interessant door de kleuren, die ik gebruik, en de textuur, die ik creëer. Zodat je ook naar maanden of jaren nog graag erna kijkt en misschien iedere keer iets kan ontdekken, wat je daarvoor nog niet gezien had. Mijn favoriete kunst is die van het expressionisme en surrealisme, maar ik vindt eigenlijk bijna alle kunst mooi of tenminste interessant en inspirerend. Tanja Udelhofen - beeldend kunstenaar, portretschilder

 

Creativiteit

Creativiteit was altijd al mijn drijfveer, wat ik ook doe, dus niet alleen in mijn (schilders-) kunst. Maar in mijn kunst vindt mijn creativiteit de sterkste uitdrukking.
Ik schilder het liefst met acrylverf op doek. Acrylverf is een veelzijdig medium, je kan het van heel dik in impasto techniek tot heel dun in aquarel techniek gebruiken. Je kan er van alles en nog wat doorheen mengen, bijvoorbeeld zand voor structuur, en de hoeveelheid beschikbare kleuren is uitstekend.
Omdat ik me niet graag laat beperken, en zeker niet in mijn creativiteit, schilder ik ook graag met aquarelverf, of gebruik pastelkrijt of kleurpotloden. Daarnaast ben ik heel af en toe ook met digitale kunst en designs bezig, of maak kunst van papier.

 

Thema’s

Ik hou van landschappen, bloemen en stillevens. Ik schilder heel graag dingen, die men gewoonlijk niet waarneemt of makkelijk over het hoofd ziet, zoals bloemen aan de kant van een weg. Bovendien vind ik het heel leuk, om meer expressieve en abstracte elementen met realistische elementen te combineren.

 

Doelen

I wil schilderijen creëren, die mensen herinneren, dat schoonheid, interessante taferelen en fascinerende natuur overal om hen heen zijn. Soms, als men goed kijkt naar iets wat op het eerste gezicht saai en gewoonlijk lijkt te zijn, kan men iets waarlijk moois ontdekken.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Ik gebruik alleen verf en doek/papier van hoge kwaliteit.
Bij verf is dit vooral belangrijk omdat bij professionele acrylverf de hoogste eisen worden gesteld aan kleurpigmenten, bindmiddelen en andere stoffen, zoals oplosmiddelen en vulstoffen. Dit is onder meer nodig om de beste kleurkracht en lichtechtheid te kunnen garanderen, zodat een kunstwerk dat je koopt niet binnen een jaar al verbleekt of van kleur veranderd, maar vele jaren mooi blijft.
Doek van professionele kwaliteit is op de juiste manier behandeld en voor het schilderen geprepareerd, bijvoorbeeld d.m.v. lijm en zuurvrij gesso, zodat het de beste hechting voor de verf biedt en een doordringen van de verf voorkomt. Canvasboard moet zo gemaakt zijn dat het niet krom trekt, en doek op spieramen moet stevig zijn en een mogelijkheid bieden om het na te spannen.
Hoge kwaliteit bij verf en doek zijn dus nodig voor een duurzaam schilderij waarvan je lange tijd plezier kan hebben.

 

Ervaring

Ik schilder al sinds meer dan 30 jaar. Ik ben geen klassieke artistieke opleiding gevolgd, zoals een studie klassieke kunst of design, maar heb wel een aantal cursussen afgerond, zoals tekenen naar model of uitgebreide aquarel technieken. Daarnaast ben ik vooral autodidact en hou van learning by doing. Tenslotte is de weg het doel.

 

Privacy en bescherming van persoonsgegevens

Informatie over mijn privacybeleid vindt u via het menu “Privacybeleid”.

 

Persoonlijk

Ik ben in 2010 van Duitsland naar Nederland verhuisd, voor de liefde. Vele van mijn kennissen en (voormalige) collega’s en natuurlijk mijn familie en vrienden uit Duitsland zijn geen Nederlanders. Daarom leef ik in een drietalige wereld: Nederlands, Duits en Engels, en daarom is ook bijna alles op deze website in drie talen beschikbaar.

 

Commentaren

Commentaren zijn op dit moment niet mogelijk.

 

Auteursrecht

Alle inhoud van deze website is van mij, tenzij anders vermeld. Ik zou het heel leuk vinden als je bijvoorbeeld de plaatjes gaat delen op Facebook of Pinterest, maar vermeld dan wel de naam TMU creative works of het adres van de website. Het is echter niet toegestaan om enige inhoud van deze website voor commerciële doeleinden te gebruiken of als je eigen werk uit te geven.

 

Algemene Voorwaarden

Mijn algemene voorwaarden vindt u via de volgende link: Algemene Voorwaarden