Wat ik doe

Minimalistische illustraties van lijnen en vormen zijn mijn ding. “Keep it simpel” lijkt mij een heel leuke manier, om het leven, en alles war erbij hoort, te zien. Ook mijn kunst dus. En ik ben geobsedeerd door de vraag, op welke manier ik het voor mij meest belangrijke aspect van een scene of landschap kan illustreren op de meest eenvoudige manier. Meer over mijn kunst kan je onder het kopje “Over mijn kunst” vinden.

Waar ik vandaan kom

Ik ben opgegroeid in een klein stadje in Duitsland, omringd door velden, bossen en het natuurpark Rijnland. Het grootste deel van de zomervakanties in mijn vroege dagen bracht ik door op de boerderij van mijn grootouders, gelegen aan het begin van het Duitse middelgebergte. Omdat er geen internet was, geen mobiele telefoons en bijna niets op tv voor kinderen, brachten we de meeste tijd buiten door, zelfs in de winter. Ik was vrijwel het hele jaar dicht bij de natuur.

Zoals zoveel kunstenaars teken en schilder ik sinds mijn vroege jeugd. Ik heb geen formele kunstopleiding gevolgd, maar wel een aantal lessen en workshops, en ik ben voortdurend bezig met het ontwikkelen van mijn vaardigheden. Ik ben er sterk van overtuigd dat het bestuderen van de basis-principes – perspectief, verhoudingen, kleuren, licht, enz. – de beste fundering is voor elke kunstenaar om zijn/haar unieke kijk op de wereld te kunnen uiten door middel van kunst.

Waar ik nu ben

Het is dus geen verrassing dat de natuur het belangrijkste onderdeel van mijn werk is. Nu ik meer dan een decennium in Zuidwest-Nederland woon, kruipt het andere landschap langzaam mijn kunst binnen. Hier zijn geen bergen of zelfs heuvels, nauwelijks bossen, maar veel water, van stadsgrachten tot het enorme havengebied tot aan de Noordzee zelf.

Tot slot

Voor mij is de weg van het eerste idee tot de voltooide illustratie zowel een geruststellende wandeling langs bekende paden als een spannende (en soms enge) verkenning van nieuw land. Bedankt dat je met me mee gaat op deze reis!

Je kan me ook op social media vinden (zie icoontjes boven), waaronder ook Mastodon.

Tanja