Kunst voor de lente? Ja hoor! Na een lange en soms best grijze winter heb ik bijzonder veel behoefte aan kleuren om me heen. Gelukkigerwijze is de lente vol met lichte en frisse kleuren: blauwe lucht en groen, wit, geel, roze, rood, paars en meer van de planten en bloemen, die eindelijk weer groeien.

 

Misschien ga je na de winter door je huis en denk je: ik wil wel graag iets veranderen en andere kleuren zien. Dan denk je wellicht aan het verven van muren, en al het werk wat daarbij komt kijken (het afplakken alléén al, vreselijk!). Maar misschien is dit helemaal niet nodig! Met een paar accessoires en de juiste kunstwerken, kan je elke kamer een nieuw uiterlijk geven.

Celebrate spring with wall art in bold colors

Met kunst aan de muur de lente vieren

De sterke kleuren van de lente – blauw, groen, geel, roze, paars – kan je hele goed combineren met gedekte beige- en bruintinten. Het is dan net, alsof je de lucht, de planten en bloemen, de zon en de aarde zelf in huis haalt. Kunst voor de lente dus!

Zo kan je bijvoorbeeld de kleuren uit een illustratie of schilderij herhalen in accessoires zoals kussens of vazen. Of juist andersom, een kunstwerk kiezen, dat ook kleuren uit je interieur bevat. De tinten, die je gebruikt bij je inrichting kan je mooi aanvullen met je muurdecoratie en bijvoorbeeld interessante contrasten creëren.

Celebrate spring with wall art in bold colors

Kunst voor de lente - voor elke kamer!

De natuur biedt naar mijn mening voor iedereen de passende kleur en kleurencombinatie. Of je nu van lichte of donkere kleuren houd, van felle of gedekte tinten, van sterke contrasten of juist nuances van dezelfde toon – de natuur heeft het allemaal! Daarom laat ik me bij het creëren van mijn illustraties zo graag inspireren: van bloemen, struiken en bomen, van de zonsopkomst of -ondergang, van riviertjes en meertjes, van een wijde landschap tot de details van een enkel blaadje. Zo ook bij de volgende werken, die ik het meest passend vind als kunst voor de lente. Wat vind jij ervan? Laat het me weten in een commentaar!

Alle illustraties in de interieur-beelden boven zijn beschikbaar in mijn shop bij Werk aan de Muur, bijvoorbeeld op doek of ingelijst.

Minimalist line art of a branch with leaves and a flower 9
Minimalist line art of a branch with leaves and a flower 7
Minimalist line art of a branch with leaves and a flower 2
Minimalist landscape with a rainbow 6
Minimalist landscape in the afternoon sun 1
Minimalist still life in light colors 1
Minimalist lines and shapes flower design in spring colors 4