Na mijn laatste schilderij van een zonsondergang had ik wel zin, om nog even bij dit thema te blijven. Rood en geel zijn zo heerlijke kleuren om mee te schilderen, en ze zien er altijd schitterend uit, vind ik! Ik heb al vaker geëxperimenteerd met de vorm van die specifieke Afrikaanse boom, de burkea africana of wild syringa. Door zijn bekende en heel karakteristieke vorm is hij als schaduwbeeld naar mijn mening bijzonder aantrekkelijk.

Hieronder vind je de video’s van het schilderen. Ik heb deze keer alleen het schildersmes gebruikt.

Als de zon ondergaat (of opkomt, maakt niet uit eigenlijk), veranderd het licht meestal heel snel, en gaan de kleuren van koele blauwe tinten naar paars, dan naar roze en rood, geel en uiteindelijk naar wat wij “wit” noemen. De hoeveelheid kleuren en combinaties van kleuren is indrukwekkend groot, en daarom word ik het ook nooit moe, om landschappen bij zonsopkomst of zonsondergang te schilderen – of alleen erna te kijken! Hoe zit dat met jouw? Kijk jij ook zo graag naar zonsondergangen?