Een tijdje geleden ben ik begonnen met het creëren van minimalistische kunst met lijnen en vormen. Ik doe dit geheel digitaal, voor nu dan, omdat ik echt van mijn apps voor digitaal tekenen en schilderen houd. En, ook dit moet ik toegeven, het wel hier en daar makkelijker is dan werken met echte verf, inkt, papier enz.  So heeft bijvoorbeeld de app ArtRage, die ik gebruik voor het tekenen met inkt, een functie, die de lijnen automatisch net iets gladder en mooier maakt. Om dit zo netjes te doen met een echte pen en inkt heb je wel heel veel oefening nodig. Ik heb dan ook de grootste bewondering voor iedereen, die dat kan doen!

Een andere reden voor het digitale creëren is, dat ik makkelijker met kleuren en texturen kan spelen, zonder meteen grote hoeveelheden papier en verf of inkt te gebruiken, die dan misschien toch in de prullenbak belanden. Het besparen van ressources (milieu!) en ook geld speelt hierbij een rol.

Als je mijn kunst een beetje volgt, heb je wellicht eens een van mijn video’s gezien, waar ik het schilderen van mijn landschappen en bloemen laat zien. Ik ben van plan, om in de toekomst meer van het proces van maken van de minimalistische kunst te laten zien, maar voor nu een paar korte indrukken: