Terwijl de laatste prachtige herfstkleuren vervagen, heeft de winter zijn intrede, met lage temperaturen, in Nederland vaak winderig en regenachtig, en over het algemeen niet mijn favoriete tijd. Maar: soms, als het koud is en het landschap bedekt is met sneeuw en de zon schijnt, kan het bijna magisch zijn.

Sneeuw hult de wereld in sereniteit. Het zachte kraken ervan onder onze voeten en de frisse, schone lucht creëren een sfeer die bijna buitenaards aanvoelt. Het is een stille schoonheid die ons uitnodigt om het langzaam aan te doen en van het moment te genieten.

De winter kan een meesterwerk zijn dat door de natuur is gemaakt. Elke sneeuwvlok is een kunstwerk, bevroren water glinstert als kristallen in de zon, een beperkt kleurenpalet maar niet minder indrukwekkend dan het meest gedetailleerde bloemige zomertafereel. De witte sneeuw is een canvas op zichzelf: van afdrukken gemaakt door voeten, poten en klauwen tot texturen gecreëerd door de wind en kleurverlopen geschilderd door de ondergaande zon. Het kan een bron van eindeloze inspiratie zijn. Bovendien zijn de winternachten vaak voorzien van een heldere hemel, waardoor adembenemende sterren zichtbaar zijn, omdat de koude lucht het zicht verbetert.

Denkend aan die mooie aspecten van de winter, heb ik deze serie abstracte illustraties van winterlandschappen gemaakt. De prints zijn geschikt als muurkunst voor woonkamer, keuken, slaapkamer, thuiskantoor en zelfs kinderkamers. Ze passen bij de meeste interieurstijlen en kunnen gecombineerd worden met andere abstracte en minimalistische kunstwerken, bijvoorbeeld in fotowanden.

Abstract winterlandscape in muted blue tones 1 mockup

Modern abstract winterlandscapes mockup 5