Soms neem ik gewoon een kleur en begin met schilderen, en kijk gewoon wat er gebeurd. In dit geval was ik geïnspireerd van de kleuren van donkerrood tot roze. Het resultaat is dit schilderij van een landschap, die zomaar op een andere planeet zou kunnen zijn. Door de kleuren ziet het er mysterieus en bijna surreal uit, en je verwacht, vreemde dieren en vogels te zien en misschien een buitenaards wezen :-).

Het werk is gemaakt met het digitale equivalent van acrylverf, grove penselen en schildersmessen. Ik begin meestal met wat er het verst weg is, wat bijna altijd de hemel is. De bloemen zijn gewoon stippen met de penseel, en de grassen meer of min wilde lijnen, allemaal uit de pols en vlug geschilderd. Om te voorkomen, dat kleuren met elkaar mengen als ze dat niet moeten doen, heb ik op verschillende layers gewerkt. Bij een acrylschilderij zou het zijn: een laagje verf laten drogen en dan pas verder gaan. Ik ben best tevreden met het resultaat. Wat vind jij ervan? Laat het weten in de commentaren!