Japanse Kersenbloesems

Bloemenschilderij in roze, digitaal gemaakt in de stijl van een pastelkrijt tekening.

Digitaal schilderij van Japanse Kersenbloesems in schitterende kleuren, lijkt op een echte pastelkrijt tekening. #tmucw #bloemenschilderij #sakura #kunst #gicleeprint

Een ander digitaal schilderij, gemaakt met ArtRage. Ook bij deze heb ik de tools gebruikt, die pastelkrijt simuleren. Het was wel weer een beetje proberen met de juiste structuur van het “papier”. Ik wilde het graag met een medium grofheid, zodat de structuur een beetje zichtbaar is, maar niet te veel. Gebruikt heb ik de virtuele versie van koudgeperst aquarelpapier met een lichtgrijze tint.

Van het volgende digitale schilderij zal ik eens een screencast maken, om het proces te laten zien. Er zijn zat mensen, die denken, dat digitaal schilderen niets met kunst te maken heeft. Blijkbaar denken ze, dat men gewoon een foto opent en op een knopje drukt en op de een of andere manier tovert de software een schilderij.

Dit soort programma’s bestaan daadwerkelijk. Men opent een foto, kiest een stijl, bijvoorbeeld aquarel impressionistisch, en het programma verandert het foto. Bij aquarel ziet men het heel vaak. Maar omdat het programma wiskundige berekeningen uitvoert, om het medium en de stijl na te maken, kan men het verschil wel zien, als men goed kijkt.

Ik begin elk digitaal schilderij net als een echt schilderij, namelijk met een wit stuk (digitaal) papier of canvas en een potlood (tool) voor de schets. Daarna kies ik mijn hoofd kleuren en begin ik met de uitwerking. Meestal, zoals bijvoorbeeld bij echte acrylschilderijen ook, van de achtergrond naar de voorgrond, en van grof naar gedetailleerd.

Het schilderij kan via Etsy in drie verschillende afmetingen bestelt worden als fine art giclée/poster print, optioneel met lijst. Maar via Werk aan de Muur is het in nog veel meer afmetingen en op veel verschillende materialen (canvas, hout, aluminium) verkrijgbaar, en via RedBubble als druk op bijvoorbeeld smartphone cases en kussenslopen en als postkaart.

Related posts

Leave a Comment