Veel Licht

Abstract expressief landschap in heerlijke kleuren.

Het schilderij laat een minimalistisch landschap zien, met bomen in de verte en een uitbarsting van zonlicht zoals men het soms in de vroege ochtend kan zien.

De kleuren zijn voornamelijk variaties van paars en turkoois, met licht geel en wit in het midden. Ik heb er ook kleine hoeveelheden omber gebrand en kobaltblauw gebruikt.

Ik wilde vooral de indruk van ruimte en bomen in de verte creëren, zonder te veel details en met een beperkt kleurenpalet. Om de grote kleurvlakken iets te breken, heb ik de ondergrond vooraf met modelling pasta bewerkt, wat voor meer textuur zorgde.

Zoals meestal heb ik voor het grootste deel in de dry-brush techniek gewerkt, waarbij er weinig verf onverdund met een penseel op het doek gewreven wordt. De verf verdekt het eronder liggende laagje niet helemaal wat mooie effecten te gevolg heeft en ook helpt, om kleurvlakken iets te breken.

Afmetingen: 60 x 80 cm (26.6 x 31.5 in). Gemaakt met acrylverf en modelling pasta op doek (spieramen), klaar om zonder lijst opgehangen te worden.

Related posts

Leave a Comment