Rood en goud

Klein abstract werkje met rood en goud.

Klein acrylschilderij op doek in rood en goud met een simpele maar schitterende compositie en een luxe uitstraling. #tmucw #abstractart #kunst #schilderij

Soms vind ik het wel leuk, om alleen met kleuren en/of vormen te werken, in plaats van bijvoorbeeld bloemen te schilderen. Kleuren met elkaar combineren, om een bepaalde stemming te creëren, en de juiste verhouding ervan vinden is een bewustere keuze als het misschien lijkt.

Ook het verbinden van de twee kleuren – in dit geval hier door de cirkels – is minder toevallig als het eruit ziet. Daarbij komt nog, dat ik graag textuur creëer en iets van meer gebroken kleurvlakken. Dat komt trouwens ook in mijn andere schilderijen naar voren, in de achtergronden meestal.

De combinatie van rood en goud is zeker nog van kerst geïnspireerd, maar de twee passen ook mooi bij elkaar. Allebei zijn warme kleuren en door de simpele compositie heeft het geheel een rustige stemming. Het werkje is 20 x 20 cm (7.9 x 7.9 in), gemaakt met acrylverf op doek.

Related posts

Leave a Comment