Winterlandschap

Schilderij van een winterlandschap en foto’s van het maken ervan.

Impressionistisch schilderij van een pad door het bos in de winter met sneeuw. #tmucw #landschapsschilderij #impressionisme #kunstwerk

Dit schilderij heb ik bijna een jaar geleden al gemaakt. Het is geschilderd op een plaat MDF, die ik met een stuk ongebleekt katoen bespannen heb, voor een mooie textuur, net als doek. Omdat ik ook een lijst voor het schilderij zelf wilde maken (met behulp van mijn man dan, hij is de timmerman), heeft het zo lang geduurd voordat het werk af was.  Afmetingen: 37 x 47 cm (14.6 x 18.5 in).

Het is trouwens een interpretatie van een bestaande plaats in het stadsbos van de kleine stad, waar ik opgegroeid ben. Het bos is deel van het Natuurgebied Rijnland en heel mooi om te wandelen. 

Het pad in het schilderij is een van vele wegen door het bos. Het leidt van de stad langs een aantal heel kleine meertjes naar een kleine kapel, de Waldkapelle (“Bos-Kapel”).

Als u een plaatje wilt delen op social media, klikt u dan rechts onder het plaatje op “Share” en dan op u favoriete kanaal.

Gelukkig heb ik tijdens het schilderen eraan gedacht om af en toe een foto te nemen van de stand van zaken:

Related posts

Leave a Comment