Lampionplanten (1)

Schilderij van een Lampionplant in een klein formaat.

Impressionistisch schilderij van een Lampionplant met de mooie vorm en de schitterende kleuren, klein format incl. klein ezeltje. #tmucw #bloemenkunst #lampionplant #herfstkleuren #impressionisme

Ik wilde al heel lang eens een keer Lampionplanten schilderijen, of eigenlijk precies: de fruit, die omsloten wordt van de bloembladeren. In verloop van de tijd vergaan de bloembladeren waardoor de bekende en zo mooie filigrane lampion ontstaat, met de kleine oranje gekleurde bes in het midden.

Echter, bij het schilderen van deze filigrane structuren zou ik gek worden, en ik ben sowieso al geen fan van realistisch of foto-realistisch schilderen, daarom heb ik voor deze aanpak gekozen.

Ik heb er in totaal 3 schilderijen van gemaakt, allemaal in verschillende formaten. Dit hier is het kleinste werk, met maar 15 x 15 cm. Ik doe er een klein houten ezeltje bij, want het ziet er zo leuk uit op zijn eigen ezeltje!

Related posts

Leave a Comment