Vandaag gaat het bij de seller challenge om mijn gereedschap.

Mijn eerste gedachte was: eigenlijk is er niet echt veel over te vertellen, want penselen en paletmessen, dat is het toch al, of niet?

Nou, nee, eigenlijk niet. Als ik er langer over nadacht, besefte ik, dat er nog meer tools zijn, die ik gebruik. Penselen en paletmessen gebruik ik wel bijna altijd, maar er horen ook bij: pennen, breekmesjes, diverse spatels, doeken, potloden, spuitflessen, knijpflesjes en zeker nog meer dingen, die ik alleen af en toe gebruik.

Penselen heb ik er zeker meer dan 50 stuks. Een aantal is alleen voor aquarelverf, bijvoorbeeld een heerlijk dikke mop, die komt niet eens in de buurt van mijn acrylverf. Andere gebruik ik bijna uitsluitend voor de achtergronden in dry-brush techniek. Meestal zijn dit penselen met borstelhaar, die door vaak gebruik eigenlijk al best vreselijk eruit zien, maar perfect zijn voor deze techniek.

In verloop van de jaren heb ik ook een aantal speciale penselen gekocht, waarmee men zogenaamd makkelijker en mooier bijvoorbeeld gras kan schilderen. Maar ik vind er meestal niet veel aan, daarom staan die ook apart in een glas in een hoek…