Op dag 17 van de seller challenge vertel ik of er iets typisch Nederlands in mijn schilderijen is.

Is er iets typisch Nederlands in mijn schilderijen? Nou, zeker weten, want ik gebruik verf van een heel bekende Nederlandse merk, met name Royal Talens. Dit is niet bedoeld als reclame (en ik verdien er ook niks aan), het is gewoon een feit.

Ik gebruik het liefst Amsterdam Expert acrylverf van Talens. Ik hou van de variatie aan kleuren en de consistentie van de verf is altijd goed. Ik heb in verloop van de jaren ook een aantal andere merken geprobeerd – en er zijn er nog meer heel goede! – maar ik kom toch altijd weer terug op deze.

Ik gebruik ook de pastelkrijt van Talens, de Rembrandt soft pastels, in een set van 90 kleuren, de “Landschap selectie”. Ook hier heb ik een aantal andere merken geprobeerd, maar vind deze het mooist. Ze zijn zacht genoeg, maar niet te zacht, de dikte van de krijtstukken is precies goed en de kleuren zijn geweldig. De schoen in het beeld van deze post is met de Rembrandt soft pastelkrijtjes getekend.

Kan ik dus wel aanraden: Going Dutch met je kleuren!