Dag 6 heeft het motto “Made Local”, in mijn geval “Made in Rotterdam”.

 

Ik denk niet dat het mogelijk is, in een stad als Rotterdam te leven en te voorkomen dat de stad invloed heeft op mijn kunst. Rotterdam is rijk aan van alles: cultuur, gekke architectuur, evenementen, parken, heel veel toerisme, een hele grote haven enz. Een interessante stad, die veel te bieden en als iedere grotere stad zeker ook vele problemen heeft.

Ik vind het niet mogelijk, om door de stad te gaan en zonder een idee terug te komen. Alleen de architectuur is al een heel grote inspiratie, ofschoon ik zo goed als nooit cityscapes schilder. Maar ik ben dan ook blij, dat wij in een buurt leven, waar het redelijk rustig is, ofschoon de haven behoorlijk dichtbij is. Soms is een beetje afstand van het stadsleven wel aangenaam…