De 5e dag van de seller challenge is over mijn werkplek, want het is #workspacewednesday.

Mijn werkplek is een vooral als opslag gebruikte kleine kamer in ons huis. Er is genoeg ruimte voor een mooi groot bureau, waar makkelijk mijn tafel ezel op kan, een aantal plankenkasten, een kleine kast met schuifdeuren en nog vrije ruimte voor mijn studio ezel. 

Etsy Seller Challenge Day 5

Aan een muur heb ik een aantal kleurenkaarten hangen, die mij helpen, om sneller een kleur te vinden resp. de kleuren, die ik moet mengen, om het gewenste resultaat te krijgen. Het zijn ook verschillenden merken acrylverf, want dezelfde tinten van verschillende fabrikanten kunnen nogal verschillen, als ze gemengd worden, en de juiste keuze is vaak wel belangrijk.

Voor mijn verftubes heb ik een aparte plek, waar ik ze naar kleur en merk gesorteerd bewaar. In verloop van de tijd heb ik echter vastgesteld, dat ik helemaal niet zo veel verschillende tinten nodig heb. Ten eerste ontwikkelt zeker ieder kunstenaar een soort lievelingspalet, en ten tweede kan men eigenlijk iedere kleur mengen vanuit de primaire kleuren geel, blauw en rood plus wit. Zwart gebruik ik in mijn schilderijen van de natuur bijna nooit, maar meng het zelf, bijvoorbeeld met een donkere tint rood en blauw.

Mijn penselen en paletmessen zijn allemaal in hoge potten en ik heb een apart kastje voor de diverse potloden, kleurpotloden, pastel stiften, messen enz. In een ander kastje heb ik diverse soorten papier, los en in blokken, de kleinere doeken op spieramen en nog stapels met MDF platen, waarvoor ik nog lijsten moet maken.

Ik heb in de kamer twee grote ramen, maar omdat aan de overkant hoge gebouwen staan, heb ik alsnog een daglicht lamp nodig. Schetsen en ontwerpen voor schilderijen doe ik vaak ook ergens anders, in de woonkamer, op de balkon of in de tuin. Ik vind het een mooie kamer en ben blij dat ik hem überhaupt heb.