Op de tweede dag gaat het bij de seller challenge om de verkoper.

Eigenlijk schrijf ik zo goed als nooit iets persoonlijks over mij.  Als persoon ben ik niet graag het middelpunt van de aandacht. Ik ben liever een observator dan een deelnemer, en voel me op de achtergrond meer op mijn gemak. Zeker behoor ik niet tot die kunstenaars, die zich zelf al als kunstwerk zien en zich zelf continu in scene zetten. Ik wens me wel veel aandacht voor mijn schilderijen, maar niet graag voor mij.

Maar hier dan een paar stukken informatie: Ik ben 44 en leef sinds 2010 in Nederland. Ik ben destijds voor de liefde vanuit Duitsland hierheen verhuisd, en daar ook nog steeds erg blij me. Ik ben nooit een klassieke opleiding voor beeldende kunst gevolgd, maar heb wel in verloop van de jaren een aantal cursussen gedaan. Ik ben vooral autodidact.

Als zelfstandig creatief ondernemer en Etsy shop eigenaar ben ik zeker voltijd met mijn werk bezig, zonder dat dit enigszins in de gewone werktijden van bijvoorbeeld een kantoor past. Afgezien van het maken van schilderijen vragen ook alle anderen onderdelen van de zaak veel tijd, zoals het marketing, de boekhouding, de administratie.

Als kunstenaar ben ik altijd met mijn kunst bezig. Omdat het (foto-) realistisch kopiëren van de werkelijkheid – een stilleven bijvoorbeeld – juist niet is, wat ik doe, zijn mijn indrukken, van wat ik zie, en ook de gevoelens, die ik heb, de meest belangrijke ingrediënten voor mijn schilderijen.  Het is alsof ik continu een soort virtueel schetsboek bij me heb.

Voor mij is de weg van het eerste idee voor een nieuw werk tot het afgeronde schilderij altijd weer tegelijkertijd een wandeling over bekende paden en het verkennen van nieuw land.