Dag 1 van de challenge is over de shop.

Mijn Etsy shop is nog relatief nieuw, pas vier maanden geleden geopend. Ik heb er lang over nagedacht, of ik mijn schilderijen überhaupt te koop zal aanbieden, maar stiekem was het toch al vele jaren mijn droom. 

Ik ben op dit moment in de heel gelukkige situatie, dat ik niet zo veel omzet moet maken, dat het netto aan een voltijds salaris gelijk is. Financieel gezien is het dus tegenwoordig oke, als de verkoop pas langzaam op gang komt. 

Wie nou denkt, je kan toch gewoon een baan hebben, en in je vrije tijd een beetje schilderen, die heeft geen idee, hoeveel werk het is, om een online shop te hebben en alles zelf te maken. Naast het schilderen is het ook het marketing, de administratie en boekhouding, de wettelijke aspecten (vooral als je internationaal wil verkopen), verzenden (een heel eigen verhaal!) enz. 

Etsy Seller Challenge Day 1

Ik weet niet, hoe het met andere producten precies zit, maar als kunstenaar heb je altijd heel veel concurrentie. Vele mensen maken kunst, en best mooie en unieke kunst, en willen die graag verkopen. Van mogelijk veel potentiële klanten gezien worden is dus het meest belangrijke doel, tot men een bepaalde bekendheid bereikt heeft. En dat vraagt veel tijd en aandacht.

In sommige weken ben ik meer met marketing en administratie bezig, dan met schilderen, maar ik vind het eigenlijk alles best leuk. Ik ben heel erg dankbaar dat ik de mogelijkheid heb, om dit überhaupt te doen en probeer iedere dag, zoveel mogelijk uit mijn tijd te halen.