Gele Klaprozen

Abstract-impressionistisch schilderij van gele klaprozen.

Abstract-impressionistisch schilderij van klaprozen, incl. lijst. #tmucw #poppies #acrylicpainting #abstractart #impressionist

Het volgende werkje in mijn klaprozen serie, die een jaar geleden met rode klaprozen begon. Geel en blauw is een mooie kleuren combinatie, net de zon en de zomerse lucht. Ik vind het vrolijke kleuren, die een kamer een stukje levendiger kunnen maken, vooral in een hoekje waar misschien niet veel daglicht komt.

Het schilderij is mooi te combineren met lichte of donkere achtergronden en meubelen, maar zal op een witte muur zeker het meest opvallen. De blauwe lijst past trouwens zeker goed bij lichtbruin hout, wat ook nog eens een heel subtiele kleurencontrast is. Immers is bruin een variatie van oranje, wat in de klassieke kleurencirkel tegenover blauw staat.

Zoals de voorafgaande klaprozen schilderijen is ook deze variatie gemaakt met dikke, onverdunde verf en paletmessen, op een losse manier gebracht op canvasboard. Het resultaat zijn heerlijke structuren en kleuren effecten, die pas op de ondergrond bij het opbrengen van de verf ontstaan.

Geschilderd met acrylverf op canvasboard en ingelijst in een houten lijst met glas, 26 x 32 cm.

Related posts

Leave a Comment