Hibiscus

Impressionistisch schilderij van Hibiscus knoppen.

Tijdens de lente en zomer heeft mijn zus foto’s gestuurd van haar tuin, waar onder meer Hibiscus groeit. Het is een heel mooie plant, die in veel verschillende kleuren voorkomt. De nog net niet geopende bloemen vind ik bijzonder mooi, vandaar dat ik hem op die manier geschilderd heb.

Ik vindt, het kleine schilderij past heel goed bij lichte en donkere achtergronden. Het kan dus ook goed met lichte en donkere meubelen of decoratie gecombineerd worden.

De kleuren roze en groen zijn een mooie, subtiele contrast, een complementaire contrast, want in de klassieke kleurencirkel staat rood tegenover van groen. Het schilderij kan dus heel goed een anders misschien iets te saai plekje interessanter maken.

De achtergrond is met diverse grote penselen geschilderd, met niet verdunde verf, die in laagjes op en in elkaar gewreven wordt. Dit wordt ook Dry-Brush techniek genoemd. Door deze techniek ontstaan mooie structuren en veel diepte. Ik hou vooral bij mijn bloemen schilderijen ervan, omdat de achtergrond de indruk van vele andere planten geeft, zonder dat ik deze überhaupt moet schilderen.


Pin Me

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.

Hibiscus acrylic painting on stretched canvas Hibiscus acrylic painting on stretched canvas

Details in het kort

Naam: Hibiscus
Jaar: 2018
Materiaal: acrylverf, doek op spieramen, vernis
Techniek: Dry-Brush
Afmetingen: 20 x 20 cm
Gewicht: 100 g

Opties

Koop origineel kunstwerk: in mijn Etsy shop
Koop fine art print: bij Werk aan de Muur*
Koop als smartphone case, sticker, kussen en meer: bij RedBubble

Let op! Werk aan de Muur levert tegenwoordig alleen naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Related posts