Blauwe Klaprozen

Abstract-impressionistisch schilderij van blauwe klaprozen.

Een hele tijd geleden heb ik twee van dit soort schilderijen gemaakt met rode klaprozen. Voor mij is het toch wel een heel ander soort schilderen, want in plaats van een penseel, worden paletmessen gebruikt. Daardoor wordt men gedwongen, om niet op details te letten, maar gewoon grof de vorm op het doek te brengen.

Ook worden de kleuren niet vooraf gemengd, maar pas op het doek bij elkaar gebracht. Op die manier heeft men maar beperkt de controle over de verf en hoe de kleuren mengen, wat heel mooie effecten en structuren tot gevolg kan hebben. 

Af en toe vind ik het leuk, om losser en minder gedetailleerd te schilderen, daarom nog een klaprozen werk. De keuze van blauw en bruin als kleuren was gewoon, omdat ik deze kleuren schitterend vind. Plus, ik had nog een van de mooie houten lijsten in donkerbruin, wat uitstekend bij het kunstwerkje past. Ik denk, dat ik zeker nog meer klaprozen schilderijen ga maken… 


Pin Me

ABstract impressionist painting of blue poppies. Abstract impressionist painting of blue poppies, framed.

In Het Kort

Naam: Blauwe Klaprozen
Jaar: 2018
Materiaal: acrylverf, canvasboard, vernis, houten lijst met glas
Techniek: paletmessen
Afmetingen (incl. lijst): 26 x 32 cm
Gewicht (incl. lijst): 700 g

Opties

Koop origineel kunstwerk: in mijn Etsy shop
Koop fine art print: bij Werk aan de Muur
Koop als smartphone case, sticker, kussen en meer: bij RedBubble

Let op! Werk aan de Muur levert tegenwoordig alleen naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Related posts