Grote Pimpernel

Impressionistisch schilderij van Pimpernellen.

Impressionistisch schilderij van grote Pimpernellen in mooie kleuren. #schilderij #impressionisme #kunstwerk #tmucw

Van dichtbij zien Pimpernellen er best grappig uit. Het zijn eigenlijk een aantal kleine bloempjes met ieder vier bloemblaadjes dicht naast elkaar op een stokje (oftewel de stengel). Ze starten als kleine bollen en groeien dan uit tot langwerpige arens.

De vorm is al leuk, maar de kleur is echt bijzonder: donkerrood met een schijntje oranje waar het zonlicht erop schijnt en een klein beetje paars waar de schaduwen zitten. Deze kleuren vormen een heel mooie contrast met de omgevende groene planten, wat dan ook terug komt in de achtergrond van het schilderij.

Gemaakt met acrylverf op doek en met vernis beschermt, kan het schilderij zonder lijst opgehangen worden, want de zijkanten zijn ook geschilderd. Afmetingen: 24 x 30 cm (9.5 x 11.8 in).

Related posts

Leave a Comment