Veld Impressies 13: Boterbloem [acrylverf]

Een klein zonnetje is het thema van het dertiende schilderij van de serie “Veld Impressies”.

Origineel schilderij voor 99,- EUR

Eigenlijk is “boterbloem” niet de naam van een specifieke bloem, maar een soort verzamelnaam voor een aantal van de typische, gele bloemetjes, die samen met madeliefjes vaak op grasvelden groeien. Ik vond ze altijd zo leuk, omdat ze net op kleine zonnetjes lijken.

Daarom is de achtergrond van dit werk bewust bijna monochroom in groen tinten geschilderd, om het zon-achtige geel van de bloemen bijzonder duidelijk naar voren te laten komen. Licht en schaduw zijn de enigste contrasten, de kleuren vormen weinig contrast maar zijn veelmeer harmonisch.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Field Impressions 13: Buttercup Field Impressions 13 original painting

 

Het werk is geschilderd met acrylverf op doek (spieramen) en met vernis afgewerkt. Omdat ook de zijkanten geschilderd zijn, is een lijst niet nodig.

Veld Impressies 13: Boterbloem
2017, acrylverf op doek (spieramen)
24 x 30 cm (ca. 10 x 12 in)

 

Origineel schilderij in mijn Etsy shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn Etsy shop voor 99,- EUR.
Field Impressions 13: Buttercup
Foto: TMU creative works

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Field Impressions 13: Buttercup Field Impressions 13: Buttercup
Related posts