Blauwe Bloemen: Klokjes

Klokjesbloemen zijn deel 1 van een mini serie van blauwe bloemen.

De meest voorkomende kleuren van bloemen in de natuur (niet gekweekt) zijn geel en wit met 27 tot 30 %, blauw en paars daarentegen maar rond de 6 %. Daarom zijn de blauwe bloemen toch bijzonder, want men ziet de kleur niet zo heel vaak in de natuur.

Blauwe kleuren worden vaak als rustgevend ervaren, en worden in de wereld van marketing graag gebruikt als de boodschap vertrouwen en betrouwbaarheid moet zijn.

Ik vind blauwe tinten zo mooi omdat ze me altijd laten denken aan mooi weer en zon. Als kind ben ik vaak wezen wandelen langs de velden van de boerderij van mijn grootouders. Toen waren er nog veel wilde korenbloemen, die bijzonder opvallend waren vanwege hun kleur, tussen het lichte bruin van de granen, het rood van de klaprozen en het wit en geel van andere planten.

Klokjesbloemen hebben niet alleen een mooie kleur – naast blauw ziet men ze ook in paars, wit en licht geel – maar natuurlijk ook een heel mooie vorm. Die is trouwens ook verschillend, afhankelijk van de soort.


Pin Me

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.

Blue Flowers: Bellflower Blue Flowers: Bellflower

In Het Kort

Naam: Klokjes
Jaar: 2017
Materiaal: acrylverf, vernis, doek, spieramen
Techniek: dry-brush
Afmetingen: 24 x 30 cm
Gewicht: 150 g

Opties

Koop origineel kunstwerk: in mijn Etsy shop
Koop fine art print: bij Werk aan de Muur
Koop als smartphone case, sticker, kussen en meer: bij RedBubble

Let op! Werk aan de Muur levert tegenwoordig alleen naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Related posts