Ik ben altijd al gefascineerd geweest met tekeningen, die met pastelkrijt gemaakt zijn. De kunstwerken lijken tegelijkertijd luchtig en schilderachtig, met lagen van kleur over elkaar en mooie texturen, die ontstaan door het in elkaar wrijven of just naast elkaar laten staan van kleurvlakken.

Daarom heb ik meer dan 15 jaren geleden eens mij eigen een cadeau gemaakt en een set van 120 zachte pastelkrijtjes gekocht, van een bekende en erg goede merk. Ze zijn mooi op kleuren gerangschikt in een houten koffertje, en het is al een feest het koffertje te openen. Ik vind de zachte textuur van de krijtjes leuk en de geur, en natuurlijk hoe ze eruit zien op papier.

Maar, zoals bij alle technieken, de mooiste resultaten zie je van een expert. Die ben ik dus niet, en ik weet uit eigen ervaring, dat tekenen met pastelkrijt helemaal niet makkelijk is. Ik teken alleen af en toe met pastelkrijt, gewoon omdat het leuk en een keertje iets anders is. Deze maand heb ik drie landschappen getekend. Alle drie zijn ingelijst (houten lijst) met een passend passe-partout.