Ochtendmist [pastelkrijt]

Pastelkrijt tekening van een landschap in de ochtendmist.

Origineel schilderij voor 209,- EUR (incl. lijst en passepartout)

Als kind ben ik een keer met mijn ouders in de auto onderweg geweest in Frankrijk. Het was heel vroeg in de ochtend en we reden door een bergachtige streek. De zon kwam net op als we op de hoogste punt waren van een heuvel, waar de straat heel ver naar beneden ging in een dal. En het dal was gevuld met mist waarop de zon scheen, en voor een moment was het een en al glinsteren en vonkelen in wit en goud. Het was schitterend!

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Morning Mist Morning Mist Morning Mist

 

Ik heb geprobeerd een beetje van de indrukken van toen te verwerken in deze tekening van een landschap, waar de ochtendzon streken van mist verlicht en kleurt in goudachtig geel. Mist is eigenlijk niet aangenaam, het is nat en koud, maar het kan er heel mooi en betoverend eruit zien als de omstandigheden net juist zijn. Het feit, dat zo een moment heel snel weer voorbij kan zijn, maakt het nog indrukwekkender. En ik ben altijd blij als ik de kans krijg, om zo een bijzonder moment in de natuur te beleven.

De tekening is gemaakt met pastelkrijt op zwaar pastelpapier met een duidelijke structuur. De krijt wordt beschermt door een laag fixatief. Het kunstwerk is ingelijst in een houten lijst met een bijpassend passepartout in museum kwaliteit.

Ochtendmist
2018, pastelkrijt op pastelpapier
Afmetingen (incl. lijst): 40 x 50 cm (ca. 16 x 20 in)
Gewicht (incl. lijst): ca. 1.800 g

 

Origineel schilderij in mijn Etsy shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn Etsy shop voor 209,- EUR (incl. lijst en passepartout).
Morning Mist
Foto: TMU creative works

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Morning Mist (notebook) Morning Mist (totebag) Morning Mist (greeting card) Morning Mist Morning Mist Morning MistRelated posts