Herfstmist [pastelkrijt]

Pastelkrijt tekening van een mistige herfstlandschap.

Origineel schilderij voor 209,- EUR (incl. passepartout en lijst)

Mist in de herfst is meestal niet echt aangenaam. Over het algemeen is het dan koud en de regenwolken hangen laag. Niet bepaald de mooiste tijd om te gaan wandelen. Maar aan de andere kant veranderd de herfstmist alles in een soort sprookjeslandschap. De anders zo heerlijk felle kleuren van de herfst worden doffer en donkerder, de konturen vervagen en details zijn moeilijk te zien. Waar de nevel bijzonder dicht is vormt het licht kleine eilanden, net plassen glimmend water. Daarom vind ik het mistige herfstweer dan wel weer mooi om te schilderen of te tekenen.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Autumn Mist Autumn Mist Autumn Mist

 

Net as bij acrylverf, maar anders dan met aquarelverf, kan men met pastelkrijt heel goed lichte kleuren over donkere heen tekenen en laagje voor laagje het geheel opbouwen, waardoor veel diepte ontstaat. Het medium maakt het ook heel makkelijk, om vage en atmosferische structuren te creeren, die perfect zijn voor de indruk van koude en vochtige mist.

Het kunstwerk is met hoogwaardige pastelkrijt getekend op zwaar pastelpapier met een duidelijke structuur. De krijt wordt door een afsluitende laag fixatief beschermd. De tekening is ingelijst in een houten lijst met glas en een bijpassend passepartout.

Herfstmist
2018, pastelkrijt op pastelpapier
Afmetingen (incl. lijst): 40 x 50 cm (ca. 16 x 20 in)
Gewicht (incl. lijst): ca. 1.800 g

 

Origineel schilderij in mijn Etsy shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn Etsy shop voor 209,- EUR (incl. passepartout en lijst).
Autumn Mist
Foto: TMU creative works

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Autumn Mist Autumn Mist (greeting card) Autumn Mist Autumn Mist
Related posts