Gewone Margriet

Schilderij van een Gewone Margeriet.

Impressionistisch schilderij van Margerietjes in mooie kleuren. #tmucw #impressionisme #acrylschilderij #kunst

Ken je dat nog uit je kindertijd, dat je margerietjes verzamelde om er een bloemenkransje van te maken? Of later als tiener, om er de bloemblaadjes af te plukken en te tellen als antwoord op een vraag zoals “vind hij me aardig”? Het eerste bloemblaadje “ja”, het tweede “nee”, het derde “ja”…

Ik denk, dat we de madeliefjes meestal niet eens zien, omdat ze er gewoon overal zijn waar gras is, niets bijzonders. Maar als je de bloempjes van dichtbij ziet, met een donkere achtergrond, dan zie je pas, hoe mooi ze eigenlijk zijn, met de fijne en stralend witte bloembladjes en het geel in het midden, net een zonnetje.

Als kind heb ik er wel veel van de kransjes gemaakt, dus vond ik het gepast om aan de madeliefjes een schilderij te wijden.

Het kunstwerk is geschilderd met acrylverf op doek (gespannen op een spieramen) en met vernis afgewerkt. De zijkanten zijn ook geschilderd zodat er geen lijst nodig is. Het schilderij kan rechtsstreeks aan de muur gehangen worden. Afmetingen: 24 x 30 cm (9.5 x 11.8 in).

Related posts

Leave a Comment