Fuchsia

Kleurrijk schilderij van fuchsia’s.

Abstract impressionistisch schilderij van Fuchsia’s in heerlijke kleuren en met veel contrasten. #abstractekunst #impressionisme #bloemenschilderij #tmucw

Fuchsia’s zijn heel bijzonder door hun vorm. Omdat ze naar beneden hangen lijken ze op lampionnen, en omdat de stijl en de meeldraden langer zijn dan de bloembladen, laten ze me denken aan een lamp met een touwtje, waar je aan trekt, om het licht aan te zetten.

Wie mijn schilderijen kent weet, dat ik graag de kleuren iets verander, bijvoorbeeld koeler of lichter, dan ze eigenlijk zijn. Meestal doe ik dit voor meer contrast of omdat ik de koele ochtendlucht of juist de warmte van de zonsondergang duidelijk wil maken.

In het geval van dit schilderij van fuchsia’s heb ik de kleuren verschoven naar een iets koeler bereik, dus roze met een hint blauw, en groen-blauw op de achtergrond in plaats van alleen groen. Ik stel me voor dat de zon nog net niet helemaal te zien is, en de lucht is nog koel. Het is wel al licht hier en daar, maar de nacht schuilt nog tussen de planten.

Het kunstwerk is met acrylverf op doek geschilderd (inclusieve de zijkanten, spieramen) en wordt door een laag vernis beschermt. Een lijst is niet nodig, het schilderij kan rechtstreeks aan de muur gehangen worden. Afmetingen: 50 x 70 cm (19.7 x 27.6 in).

Related posts

Leave a Comment