Vingerhoedskruid [acrylverf]

Schilderij van vingerhoedskruid.

Origineel schilderij: verkocht

Vingerhoedskruid groeide in mijn moeder’s tuin toen ik klein was en ik vond het altijd heel erg mooi. Van alle bloemen in de tuin had het voor mij de mooiste kleur en de zwarte punten met witte rondjes aan de binnenkant bleven me fascineren. Misschien was het ook omdat mijn moeder me altijd vertelde, dat ik er niet aan mocht zitten omdat het vingerhoedskruid giftig is. Op die leeftijd kon ik het maar niet begrijpen dat iets zo moois gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn. Simpele kinderwereld ?…

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Foxgloves Foxgloves Foxgloves

 

Juist omdat de binnenkant met de puntjes zo mooi is, heb ik ervoor gekozen om het vingerhoedskruid van dichtbij te schilderen. De achtergrond heb ik hierbij opzettelijk simpel gehouden en in een gedempte kleur, om niet te veel af te leiden van de bloemen zelf. Wel vormen de groen-grijze kleur van de achtergrond en de veelvoudige paars- en roze tinten van het kruid een subtiele kleurencontrast.

Het kunstwerk is met acrylverf op doek geschilderd (op een spieramen) en wordt met vernis beschermt. De zijkanten zijn ook geschilderd en een lijst is dus niet nodig.

Vingerhoedskruid
2018, acrylverf op doek (spieramen)
Afmetingen: 30 x 40 cm (ca. 12 x 16 in)
Gewicht: ca. 300 g

 

Origineel schilderij in mijn Etsy shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is verkocht.
Foxgloves
Foto: TMU creative works

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Foxgloves Foxgloves
Related posts