Appelbloesems [acrylverf]

Schitterend schilderij van appelbloesems.

Origineel schilderij voor 199,- EUR

Als ik bloemen en planten schilder, dan kijk meestal voor wat meer informatie, zoals waar ze groeien, of er soorten zijn met andere kleuren, dan wat ik ken, of ze giftig zijn of misschien wel geneeskundig enz. Ik vind het altijd wel interessant om te weten hoe of wat als ik iets schilder. En iedere keer besef ik dat er heel veel is wat ik niet weet :o)…

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Apple Blossoms Apple Blossoms Apple Blossoms

 

Toen ik dit schilderij van appelbloesems maakte, viel mij op, dat de bladeren wat betreft de vorm en kleur veel op die van rozen lijken. En ja hoor, appelbomen behoren inderdaad tot de rozenfamilie! Misschien lijken de bloemknoppen daarom op die van rozen.

In elk geval zijn de appelbloesems heel leuk om te schilderen. Ofschoon de knoppen duidelijk roze zijn, zijn de bloesems op zich wit, maar met een heel klein beetje roze hier en daar en in de grijze schaduwen een hint van paars. De bladeren en de takken zijn net als bij rozen groen met een beetje rood en overal zit een beetje blauw in de schaduwen. Deze kleuren heb ik dan ook in de achtergrond verwerkt.

Het kunstwerk is gemaakt met acrylverf op doek (spieramen) en met vernis afgewerkt. De zijkanten zijn ook geschilderd, zodat er geen lijst nodig is.

Appelbloesems
2018, acrylverf op doek (spieramen)
Afmetingen: 40 x 50 cm (ca. 16 x 20 in)
Gewicht: ca. 600 g

 

Origineel schilderij in mijn Etsy shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn Etsy shop voor 199,- EUR.
Apple Blossoms
Foto: TMU creative works

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Apple Blossoms Apple Blossoms
Related posts