Appelbloesems

Schitterend schilderij van appelbloesems.

Als ik bloemen en planten schilder, dan kijk meestal voor wat meer informatie, zoals waar ze groeien, of er soorten zijn met andere kleuren, dan wat ik ken, of ze giftig zijn of misschien wel geneeskundig enz. Ik vind het altijd wel interessant om te weten hoe of wat als ik iets schilder. En iedere keer besef ik dat er heel veel is wat ik niet weet :o)…

Toen ik dit schilderij van appelbloesems maakte, viel mij op, dat de bladeren wat betreft de vorm en kleur veel op die van rozen lijken. En ja hoor, appelbomen behoren inderdaad tot de rozenfamilie! Misschien lijken de bloemknoppen daarom op die van rozen.

In elk geval zijn de appelbloesems heel leuk om te schilderen. Ofschoon de knoppen duidelijk roze zijn, zijn de bloesems op zich wit, maar met een heel klein beetje roze hier en daar en in de grijze schaduwen een hint van paars. De bladeren en de takken zijn net als bij rozen groen met een beetje rood en overal zit een beetje blauw in de schaduwen. Deze kleuren heb ik dan ook in de achtergrond verwerkt.


Pin Me

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.

Apple Blossoms Apple Blossoms Apple Blossoms

In Het Kort

Naam: Appelbloesems
Jaar: 2018
Materiaal: Acrylverf, vernis, doek op spieramen
Techniek: dry-brush
Afmetingen: 40 x 50 cm
Gewicht: ca. 600 g

Opties

Koop origineel kunstwerk: in mijn Etsy shop
Koop fine art print: bij Werk aan de Muur
Koop als smartphone case, sticker, kussen en meer: bij RedBubble

Let op! Werk aan de Muur levert tegenwoordig alleen naar Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Related posts