Blauwe Bloemen: Verbena [acrylverf]

Schilderij nummer vier in de “Blauwe Bloemen” serie toont verbena.

Origineel schilderij voor 139,- EUR | Kaartjes & meer vanaf 1,88 EUR | Art prints vanaf 11,- EUR

Eigenlijk zijn verbena natuurlijk niet helemaal blauw, maar meer paars soms wel bijna rood. Maar als het licht net juist is, dan wordt de paarse tint wel een beetje blauw-achtig en krijgen de schaduwen sowieso een diepe blauwe kleur.

Voor het schilderij heb ik dit effect dan wel nog toegespitst, omdat ik juist de koele paars en blauw tinten wilde benadrukken. In de achtergrond komt het groen van omgevende planten terug, evenals het paars van de verbena met blauw afgekoeld naar turquoise.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Blue Flowers: Verbena Blue Flowers: Verbena Blue Flowers: Verbena

 

De bloemen van de verbena zijn voor het grootste deel niet met een penseel, maar met een klein paletmes gemaakt, waarmee men mooi de juiste vorm behaald. De achtergrond is weer in de dry-brush techniek gemaakt, die een van mijn favoriete maltechnieken is. In heel veel laagjes ontstaan een indruk van diepte en mooie effecten, die met een andere techniek zo niet te bereiken zijn.

Het schilderij is met acrylverf op doek (spieramen) geschilderd en wordt door vernis beschermd. Een lijst is niet nodig omdat ook de zijkanten geschilderd zijn.

Blauwe Bloemen: Verbena
2018, acrylverf op doek
Afmetingen: 24 x 30 cm (ca. 10 x 12 in)
Gewicht: 150 g

 

Origineel schilderij in mijn DaWanda shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn DaWanda shop voor 139,- EUR, inclusief verzending (voor Nederland, België en Duitsland, extra kosten voor andere landen).
Blue Flowers: Verbena
Foto: TMU creative works

 

Kaartjes, smartphone hoesjes en meer in mijn RedBubble shop.

Kaartjes, posters, kussens & meer

In mijn RedBubble shop kan je een print van het schilderij op verschillende items kopen, zoals kaartjes, kussens, smartphone hoesjes en tasjes. De prijzen hangen af van het product en beginnen met 1,88 EUR.
Blue Flowers: Verbena Blue Flowers: Verbena Blue Flowers: Verbena
Foto’s: RedBubble

 

Prints in fine art kwaliteit in mijn Werk aan de Muur shop.

Art print

In mijn Werk aan de Muur shop kan je een kunstdruk van het schilderij op doek, aluminium, Xposer, ingelijst of als wandbehang in fine art kwaliteit kopen. Prijzen hangen af van het product en beginnen met 11,- EUR.
Blue Flowers: Verbena Blue Flowers: Verbena
Foto: Werk aan de Muur

 

Mini Making-Of video
Related posts