Op Het Randje [acrylverf]

Minimalistisch landschap met schitterende kleuren.

Wie mijn schilderijen kent weet, dat ik in mijn werken graag de aandacht richt op een ding, bijvoorbeeld een bloem. Bij schilderijen van landschappen is dit eigenlijk ook niet anders, ofschoon landschappen over het algemeen op zich al meer details hebben dan een bloem of een paar granen.

Ik vind het leuk, om een “iets” in het middelpunt te zetten en tot zijn recht te laten komen. Om te laten zien hoe mooi iets op zich is zonder veel gedoe (of een miljoen details) eromheen. Een weg te vinden, om het geheel dat alsnog spannend te maken, is vaak een uitdaging. Ik gebruik hiervoor de kleuren, creeer contrasten, speel met licht en schaduw en/of breng structuur op de ondergrond, soms helemaal toevallig, soms in een bepaald patroon.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
On The Edge On The Edge On The Edge

 

In dit kunstwerk heb ik het dus ook zo gedaan: Het tafereel is weliswaar aan de simpele kant, alleen wat hemel, gras en een hooibaal. Maar de kleuren bieden vele contrasten, bijvoorbeeld van blauw en het gedempte bruin-oranje van het hooi, of van licht en schaduw. Maar het grootste deel van de spanning komt doordat de lijn van de horizon schuin loop en de hooibaal daardoor naar beneden lijkt te rollen. De details van de hooibaal zijn daarom ook een beetje wazig, net als of hij in beweging is.

Het schilderij is gemaakt met acrylverf op doek (gespannen op een spieramen) en met vernis afgewerkt.

Op Het Randje
2018, acrylverf op doek (spieramen)
Afmetingen: 60 x 80 cm (ca. 24 x 32 in)
Gewicht: ca. 900 g
Related posts