Druifhyacint [acrylverf]

Rustgevend schilderij van druifhyacinten in de koele ochtendlucht.

Een koele ochtend in de herfst, de meeste planten zijn al verwelkt, de overheersende kleuren zijn variaties van bruin, van gele oker tot donker grijsbruin met een beetje blauw erin. De zon is nog net niet helemaal zichtbaar, de lucht is koel en de laatste druifhyacinten glimmen hier en daar op in intensief blauw, het vroege licht gebroken in de dauwdruppels op de bloembladen.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Grape Hyacinth Grape Hyacinth

 

Mijn man vond het werk somber, maar ik vind het eigenlijk meer rustgevend. Ik stel me voor dat ik op de veranda zit heel vroeg, in een warme jas met een lekker kopje koffie, vogels zijn wel al wakker, maar verder is niks te horen, behalve misschien een beetje wind in de bomen. Heerlijk en helemaal niet somber!

De druifhyacinten zijn geschilderd met acrylverf op MDF, waarop ik een stuk ongebleekt katoen geplakt heb, en afgewerkt met vernis.

Druifhyacint
2018, acrylverf op MDF
Afmetingen (incl. lijst): 37 x 42 cm (ca. 14.6 x 16.5 in)
Gewicht (incl. lijst): ca. 1.000 g

 

Als print kopen

Het kunstwerk gedrukt op diverse producten (kaartjes, smartphone hoesjes, kussens enz.) kun je in mijn RedBubble shop vinden.
In mijn Werk aan de Muur shop is het werk beschikbaar als photoprint, print op hout of aluminium enz. in fine art kwaliteit.
Grape Hyacinth framed artprint Grape Hyacinth (large art print)
Related posts