Echinacea [acrylverf]

Een schilderij, dat de wel bekende geneeskrachtige plant een keertje anders laat zien.

Echinacea als planten geslacht kent verschillende soorten, waarvan de echinacea purpurea oftewel de rode zonnehoed een van de bekendste is. Het is niet alleen een geliefde tuinplant maar ook een geneeskrachtige plant, die ingezet wordt bij hoest en keelpijn.

De echinacea planten hebben verschillende heel mooie kleuren, van wit over geel naar roze en paars. Maar als de zonnehoed verwelkt is, veranderen de kleuren in heel mooie tinten van licht en donker bruin, met een klein beetje paars en oranje.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Echinacea Echinacea

 

Omdat ik de echinacea ook als verwelkte plant nog schitterend vind, heb ik hem een keertje op die manier geschilderd. Het is dus als positief beeld bedoeld, want de schoonheid van de plant aan het einde van haar leven staat centraal, niet het vergaan op zich, daarom dan ook de levendige en zonnige gele en groene tinten op de achtergrond.

Het schilderij is gemaakt met acrylverf op MDF, verlijmd met ongebleekt katoen met een duidelijke structuur.

Echinacea
2017, acrylverf op MDF met doek
24 x 30 cm (ca. 10 x 12 in)
Related posts