Kardoen & Vaste Dravik

Impressionistisch schilderij van gras, aren en veldbloemen.

Impressionistisch schilderij van Kardoen, Vaste Dravik en grassen in schitterende kleuren. #impressionisme #acrylschilderij #kunst #tmucw

Sinds mijn kinderdagen hou ik ervan, om op warme zomerdagen langs graanakkers te wandelen. Er is iets heel bijzonders met zomerse granen en de typische grassen en bloemen, die langs de veldranden groeien.

Een heel speciale geur, als de zon er vel en heet op schijnt, het zachte knisperen als er een beetje wind gaat, de typische lichte stof, die van het koren af komt en de lucht laat glimmen, en natuurlijk de geluiden van sprinkhanen en krekels.

Maar ook de kleuren blijven me fascineren, omdat ze zo gevarieerd zijn, en tegelijkertijd harmonisch en contrastrijk. Ik hou sowieso van natuurkleuren en vind de kleurencombinaties, die je in de natuur tegenkomt heel mooi.

Met mijn serie “Veld Impressies” probeer ik, die positieve herinneringen, de geur, het licht en de kleuren op doek te brengen. Het gaat dus niet om een realistische weergave van een stukje natuur, maar om de weergave van gevoelens en (soms vage) herinneringen door middel van acrylverf op doek.

Dit is dus deel 1 van een serie, die ik naar minstens 20 schilderijen wil uitbreiden. Het is geschilderd met acrylverf op doek (gespannen op een spieramen). De zijkanten zijn ook geschilderd, er is dus geen lijst nodig. Het schilderij kan rechtstreeks aan de muur gehangen worden. Afmetingen: 24 x 30 cm (9.5 x 11.8 in).

En hier nog een paar foto’s van het maken van dit schilderij:

Related posts

Leave a Comment