Sinds mijn kinderdagen hou ik ervan, om op warme zomerdagen langs graanakkers te wandelen. Er is iets heel bijzonders met zomerse granen en de typische grassen en bloemen, die langs de veldranden groeien.

Een heel speciale geur, als de zon er vel en heet op schijnt, het zachte knisperen als er een beetje wind gaat, de typische lichte stof, die van het koren af komt en de lucht laat glimmen, en natuurlijk de geluiden van sprinkhanen en krekels.

Maar ook de kleuren blijven me fascineren, omdat ze zo gevarieerd zijn, en tegelijkertijd harmonisch en contrastrijk. Ik hou sowieso van natuurkleuren en vind de kleurencombinaties, die je in de natuur tegenkomt heel mooi.

Daarom ben ik een serie begonnen van typische bloemen en grassen, die je op velden en graslanden veelal tegenkomt.

Alle zijn geschilderd met acrylverf op doek, 24 x 30 cm (9.5 x 11.8 in).