Mini Making-Of „Kleurrijk Fruit“

Korte video’s laten een paar stappen van het proces van schets tot afgewerkt schilderij zien.

Gewoonlijk ben ik tijdens het schilderij zo geobsedeerd van het doen en de kleuren en vormen, dat ik een beetje de wereld om me heen vergeet. Het is het gevoel dat je hebt als je denkt, je bent een uur of zo bezig geweest, en dan kijk je op je klok en het waren 4 uren.

Dan is het dus echt niet makkelijk om eraan te denken, om tijdens het schilderen van de verschillende fases even foto’s te maken. In het geval van het setje van vier “Kleurrijk Fruit” heb ik van elk schilderij 4 foto’s gemaakt, beter dan niks.

Op een dag heb ik hopelijk een standaard voor mijn camera of mijn telefoon, dan ga ik gewoon video’s maken. Het is op de lijst.

Tot die dag probeer ik om het maken van foto’s niet te vergeten…