Rozen [pastelkrijt]

Pastelkrijttekening van rozen op zwart papier.

Stickers & meer vanaf 1,88 EUR | Art prints vanaf 11,- EUR

De rozen staan bij de buren in de tuin en groeien een beetje door de schutting heen. Als ’s avonds het laatste zonlicht erop valt, dan is de achtergrond al donker terwijl de kleuren van de bloemen en blaadjes mooi glimmen en oplichten. Het is net een groetje van de buren.

Ik heb de rozen op zwart papier getekend, want dit laat de kleuren nog mooier eruit zien. De tekening is gemaakt met meerdere laagjes zachte pastelkrijt en pastelpotloden, op special pastelpapier.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Rozen pastelkrijttekening van Tanja Udelhofen Roses

 

Om met pastelkrijt een kleurverloop te creëren, zoals bij de groene blaadjes van licht naar donker, teken je gewoon de kleuren naast of op elkaar en wrijf je deze met je vingers, een doezelaar of een tortillon voorzichtig in elkaar. Een tortillon is een soort pen van papier.

Als je een kleur wilt verdelen maar niet mengen met een andere, dan moet je eerst een laagje fixatief erop spuiten, om de krijtdeeltjes vast te zetten. Dit heb ik met de eerste schets gedaan, zodat je de witte lijntjes ervan nog op verschillende plekken kan zien.

Rozen
2011, pastelkrijt op pastelpapier
20 x 20 cm

 

Kaartjes, smartphone hoesjes en meer in mijn RedBubble shop.

Stickers, posters, kussens & meer

In mijn RedBubble shop kan je een print van het schilderij op verschillende items kopen, zoals stickers, kussens, smartphone hoesjes en tasjes. De prijzen hangen af van het product en beginnen met 1,88 EUR.
Rozen pastelkrijttekening van TMU creative works Roses card
Foto’s: RedBubble

 

Prints in fine art kwaliteit in mijn Werk aan de Muur shop.

Art print

In mijn Werk aan de Muur shop kan je een kunstdruk van het schilderij op doek, aluminium, Xposer, ingelijst of als wandbehang in fine art kwaliteit kopen. Prijzen hangen af van het product en beginnen met 11,- EUR.
Rozen pastelkrijttekening van TMU creative works
Foto: Werk aan de Muur
Related posts