Landschap met bergen [acrylverf]

Schilderij van een landschap met bergen en een intensieve zonsondergang.

Origineel schilderij voor 299,- EUR | Kaartjes & meer vanaf 1,88 EUR | Art prints vanaf 11,- EUR

Ik schilder heel graag landschappen met een dramatische of intensieve hemel. Wolken waar licht doorheen komt of de ondergaande zon, die intensieve kleuren veroorzaakt. Maar ook een bijzondere perspectief kan bin landschappen heel interessant zijn. Bijvoorbeeld als je van onder langs gras naar boven kijkt of iets dergelijks.

Zoals ij portretten komt bij landschappen een heleboel kleuren kijken, en iedere kleur nog in variaties, wat vooral bij groen (bossen, gras enz.) heel goed te zien is. En hoewel men bijna iedere groen tint kant-en-klaar kan kopen, meng ik het toch meestal zelf, want het wordt veel levendiger en gevarieerder.

En evenals in portretten bouw ik ook een landschap in laagjes op. Maar bij landschappen wordt de indeling in voor-, midden- en achtergrond nog veel duidelijker dan bij portretten of stillevens. Bij een landschapsschilderij begin ik dus met de achtergrond en werk ik naar de voorgrond.

Pin Me!

Als je van Pinterest gebruik maakt, zou ik het heel fijn vinden als je een van de plaatjes hieronder pint. Ze zijn allemaal speciaal voor Pinterest gemaakt.
Landschap met bergen van Tanja Udelhofen Landscape with mountains (card)

 

Maar heel zo strikt als dit nu klinkt is het natuurlijk niet, want men wisselt toch wel hier en daar een beetje tussen den verschillende delen van het beeld. Dit is ook nodig, om de kleuren goed op elkaar af te stemmen en ook, om licht en schaduwen goed weer te geven.

De zijkanten zijn mee geschilderd, zodat het schilderij rechtstreeks aan de muur kan hangen, zonder lijst.

Landschap met bergen
2017, acrylverf op doek (spieramen)
60 x 80 cm (ca. 24 x 32 in)

 

Origineel schilderij in mijn DaWanda shop

Koop origineel schilderij

Het originele schilderij is te koop in mijn DaWanda shop voor 299,- EUR.
Landscape with-mountains
Foto: TMU creative works

 

Kaartjes, smartphone hoesjes en meer in mijn RedBubble shop.

Kaartjes, posters, kussens & meer

In mijn RedBubble shop kan je een print van het schilderij op verschillende items kopen, zoals kaartjes, kussens, smartphone hoesjes en tasjes. De prijzen hangen af van het product en beginnen met 1,88 EUR.
Landschap met bergen schilderij van TMU creative works Landschap met bergen schilderij van TMU creative works
Foto’s: RedBubble

 

Prints in fine art kwaliteit in mijn Werk aan de Muur shop.

Art print

In mijn Werk aan de Muur shop kan je een kunstdruk van het schilderij op doek, aluminium, Xposer, ingelijst of als wandbehang in fine art kwaliteit kopen. Prijzen hangen af van het product en beginnen met 11,- EUR.
Landschap met bergen schilderij van TMU creative works
Foto: Werk aan de Muur

En hier nog een kort “making of” video:
Related posts