De Aarde and De Maan [acrylverf]

Uitgaand van een tekening van een zittende vrouw is dit abstract figuratief schilderij ontwikkelt.

Dit is het resultaat van een heel frustrerende week een tijdje geleden. Ik had aan iets heel anders gewerkt en niks lukte. Op vrijdag was ik uiteindelijk zo gefrustreerd dat ik de de verf, die nog over was op mijn palet, meer of min doelloos op het doek verdeelde met een paletmes, en het doek dan in een hoek zette en niet meer erna wilde kijken. Tot ik twee dagen later dan een idee had.

Geinspireerd was dit idee zeker aan de ene kant van de mooie tekeningen van Corné Akkers en zijn Rondisme en aan de andere kant van de heel interessante video’s van SurajFineArts over zijn abstracte schilderijen.

Het abstracte schilderij geeft de relatie weer tussen de aarde – als vrouwelijk figuur met volle en ronde vormen – en de maan. Altijd verbonden, maar nooit helemaal eens, heeft de maan op vele manieren invloed op de aarde: zoals fysiek (denk aan de getijden), gevoeld (als mensen bij volle maan niet kunnen slapen) en spiritueel (met de maan als leidraad en goddelijke instantie).

De hoofdkleuren zijn licht en donkerbruin voor de aarde, geelbruin en wit voor de maan en zwart voor de nacht (die de domein is van de maan). Op verschillende plekken geeft licht goudkleurige grove deco zand het idee weer van zacht maanlicht dat op de aarde schijnt.

Als je geïnteresseerd bent in dit schilderij, stuur dan een bericht, of per email of met het formulier op mijn contact pagina.

Abstract vrouwelijk figuur
2017, acrylverf en zand op doek
60 x 80 cm

Related posts