Portret van een man met hoge hoed [acrylverf]

Het tweede portret in de positief-negatief style, die ik ook al bij het portret van een vrouw 2 gebruikt had.

De indeling is een aanduiding van een schaakboordpatroon, dat ik altijd met surrealisme en gokken of geluksspel verbind. Dit waarschijnlijk door tekeningen in een Alice in Wonderland boek of film als ik kind was, waar het schaakboordpatroon herhaaldelijk gebruikt werd. Vroege inprenting… ?

De hoge hoed heeft bovendien iets van circus en daarom let het vakje bij de neus deze op een dopneus lijken.

Bij mijn eerste schetsen voor dit portret had ik een oog in het negatief gezet. Maar dit zag er vreselijk uit, zoals een blind monster-oog. En dit was een effect die ik dus niet wilde.

Portret van een man met hoge hoed
2017, acrylverf op doek
24 x 30 cm

Related posts