Eye-Holder [digital painting]

Een surrealistische tekeningen, die zo in mijn hoofd opdook zonder dat ik er veel over heb nagedacht.

De ogen in ongebruikelijke plaatsen brengen was een idee, dat toen al langer in mijn hoofd zat – eigenlijk nog steeds. Het heeft te maken met het feit dat een verandering van je gezichtshoek of standpunt je tot nieuwe inzichten kan brengen, en tot een nieuwe zichtwijze kan leiden. Het loslaten van beperkingen, zoals het feit dat ogen op een vaste plek zitten, vind ik een interessante gedachte.

Het heeft ook te maken met het feit dat mensen zo makkelijk te misleiden zijn, daarom het blinddoek.

De tekening is digitaal gemaakt met een pen tablet. Misschien ga ik er ooit een versie met acrylverf op doek van maken in een groot formaat…
Basis was een foto op deviantArt.

Eye Holder
2010/2011, digitaal

Related posts