Portret van een jongetje [acrylverf]

Een van mijn realistische portretten met een paar abstracte elementen.

Monochrome schilderijen met zwart en wit kunnen heel mooi en op vele manieren met kleur verrijkt worden. Daarom doe ik het wel graag. Ik hou gewoon van contrasten, of kleur, licht-schaduw, vormen – maakt niet uit.

De mooie krulletjes zo te schilderen dat je denkt je kan met je hand erdoorheen varen, was de uitdaging bij dit portret. Meerde laagjes snelle en korte penseelstreken, losjes vanuit de pols geschilderd, om er een beetje veerkracht in te brengen, brachten het gewenste resultaat.

De rustige uitstraling van het mannetje wilde ik in elk geval benadrukken, en heb daarom ervoor gekozen, om de kleur vooral in een horizontale strook aan te brengen.

Een leuk portret van een schattige kleine man, vind ik.

Portret van een kleine jongen
2017, acrylverf op doek
24 x 30 cm

Related posts