Portret van een vrouw 2 [acrylverf]

Nog een portret van een vrouw, vrij gebaseerd op een foto. Ik vond vooral haar houding zo leuk en de uitstraling van sterkte en zelfvertrouwen.

Het is de eerste keer, dat ik mijn idee heb omgezet, om een realistisch portret met abstracte elementen te combineren. In dit geval heb ik delen van het beeld in het negatief gedraaid. Dat wil zeggen, alles wat licht was, werd donker en andersom. Om hiermee een mogelijk sterke werking te bereiken, heb ik het in zwart-wit en grijstinten geschilderd (het originele foto is een kleurfoto). Alleen de achtergrond en haar lippen bevatten een donkerrode tint – ik vond altijd al de combinatie van zwart-wit/grijs en donkerrood heel mooi.

Het zou een heel mooie decoratie kunnen zijn voor alle moderne interieurs met klare lijnen en beperkte kleuren – vooral natuurlijk ruimtes met veel wit, zwart en rood.

Portret van een vrouw 2
2017, acrylverf op canvas
24 x 30 cm

Als je geïnteresseerd bent in dit schilderij, stuur dan een bericht, of per email of met het formulier op mijn contact pagina.

Portret van een vrouw, ingelijst

Related posts