Uil [acrylverf]

Abstract schilderij van een uil.

Uilen horen helaas tot de bedreigde dieren in Europa. Het verkleinen van de oude bossen, die de natuurlijke leefomgeving van de leuke vogels zijn, is er een reden voor. Ik vind het heel jammer en heb daarom dit schilderij van een uil gemaakt.

Voor de abstracte stijl heb ik gekozen omdat het feit, dat mensen voor het verdwijnen van dier- en plantensoorten verantwoordelijk zijn, volgens mij voor vele mensen nog heel abstract is en “ergens anders” of “ver weg” gebeurd.

In het midden is een vereenvoudigde vorm van een uil. Over het hele schilderij heen heb ik basis vormen van de uil herhaalt, zoals de ronde ogen of de driehoekige snavel.

De blauwe en groene kleuren symboliseren de nacht (omdat de uil een nachtdier is) en het bos, waar uilen thuis zijn. De gele en rode tinten van de uil zelf heb ik gekozen om drie redenen:

  1. gele en rode tinten zitten ook in de natuurlijke kleur van uilen, die meestal bruinachtig is,
  2. allebei de kleuren zijn in dit geval een symbool voor de urgentie die nodig is, niet alleen bij het beschermen van uilen of bossen, maar van de hele natuur en het klimaat,
  3. beide tinten vormen een mooie contrast met de blauwe en groene kleuren.

Als je geïnteresseerd bent in dit schilderij, stuur dan even een bericht, of per email of via het formulier op mijn contact pagina.

Uil
2016, acrylverf op acrylpapier
30 x 40 cm

Uil, abstract schilderij, ingelijst

Related posts