Schilderij van een uil met een beperkt kleuren palet en in een abstracte stijl.

Het abstracte acryl schilderij heeft een vereenvoudigd vorm van een uil in het centrum, van waar zich tientallen lijnen uitbreiden en daarbij delen van de uil figuur herhalen en nieuwe figuren vormen, die naar de buitenkanten toe aan bladeren herinneren. Deze staan voor het bos, de natuurlijke leefomgeving van uilen.

Het aantal van de gebruikte kleuren van het abstracte kunstwerk heb ik beperkt tot vier, met name rood en geel als abstracte versie van de bruine kleuren van de uilen, groen voor de bomen en planten, en blauw voor de nacht, die de favoriete tijd is van deze leuke dieren.

Het werk is met acrylverf op papier geschilderd en ziet in een lijst met passepartout echt leuk uit. Het is 40 x 50 cm (42 x 52 cm incl. lijst).